Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Fileto
Makarnalı Enginarlı Somon Salatası
Somon'la zenginleştirilen leziz bir salata çeşididir. Verilen malzeme miktarları, yardımcı yemek olarak dört, ana yemek olarak iki kişiliktir. Yaz aylarında ya da farklı bir çeşni elde etmek istendiğinde, enginar yerine kuşkonmaz hölur de kullanılabilir. Kelebek ya da düdük makarna gibi çeşitlerin kullanılması tavsiye edilir.
Malzemesi
- 175 g makarna
- 4 adet konserve enginar
- 175 g pişmiş somon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şarap ya da koyu kıvamlı sirke
- Tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı ince dilinmiş maydanoz
Hazırlanması
Yağ ve sirkeyi karıştırarak salata sosu haline getirin, içine tuz ve karabiber ilave edin. Enginarları küp şeklinde kestikten sonra, hazırladığınız bu sos içerisinde bir saat kadar bekletin. Makarnaları, üzerinde yazılı tarife göre haşladıktan sonra, suyunu süzün ve birbirlerine yapışmalarını engellemek için soğuk suya tutun. Somon'ları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve sos içersindeki enginarlarla karıştırın. Tabaklara karışık servis yaptıktan sonra, üzerlerini maydanoz ile süsleyin.